top of page
Műszaki tervezés és tanácsadás

Tervezési szolgáltatásunk nem csak a mechanikai igénybevételek figyelembevételére terjed ki, hanem az áramlástani és a motorikus folyamatok is modellezhetők akár 2, akár 4 ütemű motorban. Az egyes speciális tervezői szoftver-rendszerek egymásba ágyazottak (CAE-CFD-CAD-FEM). Ennek köszönhetően az alkatrészek tervezésekor az adott szerkezetben fellépő erőhatásoknak megfelelő szilárdságú, rugalmasságú, formájú részegységek tervezhetők. Az egyes alkatrészek tervezése mellett az egész motor viselkedésére ható változtatások (pl.: ülésmagasság változtatás, teleszkóp magasság, stb.), illetve komplett mozgó rendszerek, (himba rendszerek, rugók, stb.) is tervezhetők. A lehetőségeknek csak a képzelet szab határt! 

Műszaki problémák megoldásában elérhetőségeinken szívesen állunk rendelkezésükre!

felső henger adapter_módosított.JPG

Szívócsonk tervezés

Suzuki RGV250

Egy egyedi építésű motor esetén felmerül a másik karburátor használata. Ebben az esetben az eredeti 34 mm-es Mikuni TM34SS típust a jóval nagyobb és egyszerűbben kezelhető Mikuni TMX38 típusra cseréltük. Viszont a nagyobb karburátor nem teszi lehetővé a gyárival azonos ferde pozíciójú beépítést, ezért a gumi szívócsonkokat merevebb, illetve a szükséges pozíciót biztosító alumínium egységekre cseréltük.

Kipufogó szűkítő Laval fúvóka

Aprilia RS125

Egy 2T motor lelke a kipufogó rendszer, amelynek a működését a benne található kipufogó gáz hőmérséklete és nyomása határozza meg. A Laval fúvóka korlátozza a kipufogógáz kiáramlását, amely a fúvóka mérteinek megválasztásával hozható összhangba  a motor működésével.  Így magasabb teljesítmény érhető el, miközben a hangtompító hatása csökkenthető

laval3_2.jpg
hajtokar_tehelve_von_mises_deform.jpg

Hajtórúd tervezés 

KZH Go-kart

Ebben az esetben a hosszabb hajtókart terveztünk, annak érdekében, hogy a munkaütemben keletkező veszteségeket csökkentsük. A cél az volt, hogy az alkatrész tömege ne legyen nagyobb az eredeti hajtókarénál, viszont a lehetőségekhez mérten növeljük meg a hosszát. A szükséges méretezési eljárást végeselem (FEM) analízissel ellenőriztük. 

Komplett belsőégésű motor tervezése

Suzuki SV650

A 0D/1D tervezési lehetőségeink kiaknázásával teljes belsőégésű motor is modellezhető. A modell alkalmas az erőforrás minden olyan paraméterének kiszámítására, amely a felhasználó számára meghatározó fontosságú lehet. kimeneti paraméter lehet a teljesítmény, nyomaték, kipufogó gáz hőfok és összetétel, illetve más felhasználó által meghatározott adat is. 

sv650 szim_diagram_vágott.jpg
bottom of page